Äventyrare 12–14 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Det är kul att vara med i Scouterna. Tillsammans med kompisar får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och i får alla vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan, i Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Det mesta inom Scouterna handlar om äventyr, men vi tar oss också tid att fundera över vad vi varit med om och lärt oss. Som scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Program Äventyrarscouter i Johannelund HT 2020
Mötestiden är Söndagar 19-20.30.
Kläder efter väder.

Mötestiden är söndagar men kommer under hösten anpassas till att vi kan vara ute så mycket som möjligt. Vår lokal är i minsta laget för att klara Coronaavstånd. Vi har en Messenger grupp som alla scouter bör vara medlemmar av . Det gör att vi snabbt kan informera om det blir ändringar i programmet. Vi ser till att administrera detta under första mötet.

 Terminsprogram våren 2021

Ledare på avdelningen Äventyrare